25 Kasım 2010 Perşembe

Bidvertiser-1



Pay Per Click (PPC) uygulamasini cok merak ediyordum. Bidvertiser Adwords gibi reklam vereceginiz reklamlarini sitenizde yayinlayabileceginiz bir site. Adwordsun son zamanlarda affiliateler icin cikarttigi sorunlar nedeniyle adwordse guzel bir alternatif olmus. Ayrica ilac satmakta kolay degil adwordsde.
Basta 20 dolarlik kupon vermesi beni de denemeye tesvik etti. Nasil olsa kaybedecegim birsey yok hem bosa gitsede uzulecegim bir mebla degil.
Once reklam yayinlamak icin moreniche den bir urun sectim. Bu urun Phen375 conversion rate'i ve sitesi iyi eger satis olmazsa benim reklamimdan yada bidvertiserden kaynaklanacakti.
 bidvertisere girdim sag ust kosede advertiserslar icin olan kisimdan sign up yaptim. Bu sirada reklamida olusturttu. Reklami olustururken:
  1. Satira neden alinsin yararini girdim. En iyi ilac yazmaktan ziyade en iyi performansi alacaginiz ilac tarzinda yazmayi tercih ettim.
  2. Satirada hemen almasini sagliyacak siteye tikladiginda neyle karsilasacagini daha netlestiren birseyler yazmak lazim diye dusundum. Mesela bedava deneme suresi, bedava rapor gibi. Bu reklamda ben bedava kargo ve recete gerekmez  yazdim. Ilac bunu sagliyordu zaten.
Gorulen URL kismina www.phen375.com yazdim aynen burda oldugu gibi.Keywordleride abartmadan weightlossla ilgili vede ilacin icergiyle ilgili kelimeleri girdim. Butcem gunluk 10 dolar ama 5 dolarda gosterim duracak sekilde sectim boyle istedigim neticeyi goremezsem belki reklami degistiririm diye dusundum. Gosterilecek ulkelerede Amerika Kanada ve Ingilterenin yanisira bazi Avrupa ulkelerinide ekledim. Ilac UK menseili cunku.

Amacim sadece ilgilenen kimselerden tiklama almak. websitesinden phentemine sitesi oldugu birinci satirdan bu ilacin kilo verdirdigi ikinci satirdan buraya tiklarsa bu sitenin bir satis sitesi oldugunu eger almak istemiyorsa bastan tiklamamasini saglamak istedim. Zaten bilinen bir ilac eger ismiyle birisi ariyorsa gelsin benim uzerimden alsindi buradaki stratejiyi boyle kurdum. Bakalim ise yarayacak mi?

Bidvertiserde bircok kisinin basina gelen sey benim basimada geldi hesabimdan 1 dolar cekti ve reklami yayinlamadi. Devami bir sonraki postta :)

3 yorum:

  1. hedef url olarak affiliate linkinizi mi koydunuz? ahh şu linkleri kabul etseler, illa site yaptıracaklar adama :)

    YanıtlaSil
  2. Bidvertiser affiliate linki kabul diyor. Sorun kredikartimda bir bilgiyi yanlis girmemle oldu malesef :(

    YanıtlaSil
  3. Are you looking to make money from your visitors via popunder ads?
    In case you do, have you considered using Clickadu?

    YanıtlaSil