19 Kasım 2010 Cuma

Domain name alma!


Hangi alanda site acmaya karar verdiyseniz yada tanitacaginiz urune sonraki adim olarak domain name'minizi alabilirsiniz. Bir sitede birbirinden farkli ama ayni kategoriye giren urunleri mesela diyet urunlerini zayiflama sitesinde bilgiler verdikten sonra tanitabilirsiniz. Yada direk bir urunu secip urunun ismine site acabilirsiniz.
Eger dogrudan satis yapiyorsaniz blogger wordpress tarzi siteleri secmenizi onermem cok guven vermiyor daha resmi yani urunun adi.com  gibi domain nameleri daha iyi olur.

Domain name i secerken google'n sagladigi keyword tool kullanilabilir. Google keyword tool'a burdan ulasabilirsiniz. Burda aramak istediginiz kelimeyi word kismina girip advanced option kismindan location kismina hangi ulke ve hangi dilin konusuldugunuda secip search e bastigimizda lokal ve global olarak 1 ay boyunca aradigimiz kelimenin ve turevlerinin kac kez search edildigini buluruz. En cok aranan kelimelerle domain namemimizi olustururuz. Sonra satin almaya sira gelir. O zamanda nameboy.com tarzi sitelerden yillik 15 dolar odenerek o isme sahip olabilirsiniz.

Bu sitenin domain name'i www.internetten-para-kazaniyorum.blogspot.com/ dir. Cunku bloggeri kullaniyorum ve bu site tamamen bana ait degil.  Eger domain name satin alsaydim sitemin ismi
www.internetten-para-kazaniyorum.com olacakti. Daha profosyonel bir gorunum saglayacagi asikar. Ayrica kendi sitenizi aldiginizda daha ozgurce sitenizi olusturabilirsiniz onceden hazirlanmis limitli uygulamalari kullanmak zorunda degilsiniz...

Bu arada ben moreniche sitesinden ilk urunumu sectim ve domain name ariyorum. Moreniche sitesi harika urunlerinin ve desteginin yani sira bedava hostingde sagliyor. Buldugum alternatifleri affiliate managerima gonderdim bakalim onun dusuncesi ne olacak. Moreniche uye olmak icin tiklayiniz. Affiliate link gonderdigimden sizinle site acma internetten satis yapma tecrubelerimizi paylasabiliriz. Belki affiliate buddy oluruz :)

2 yorum: