15 Kasım 2010 Pazartesi

Nerden Baslamaliyim?

Internetten para kazanma deyince aklima anket doldurma biryerlere tiklama gelirdi. Yada en fazla web sitesi olusturup kenarlarina reklam alma diyebilirdim. Bunlar gercek su an kullanilan yontemler elbetteki. Ama hicbirisi harcadiginiz zaman ve enerjiye degmiyor malesef.

Cok hit alan bir site iseniz mesela gunde 200-300  ziyaretci alan; tahmine gore kazanabileceginiz miktar 300-500 dolar arasinda oda siteyi hemen kurdugunuzda degil elbette.  Icerik cok kaliteli olacak duzenli takipcileriniz felan olacak. Google tarzi sitelerden reklamlariniz olacak vesaire... Fakat ayni siteden kazanilan miktari en az birkac katina cikartmakta mumkun hemde hic bir efor sarfetmeden zaten guzel icerikli bir siteniz var. Bu durumda en kolay yolu ise zaten var olan sitenizde sitenizin icerigi ile ilgili urunlerin reklamlarini alarak o urune satis ortagi olmanizdir. Boylece o urunu hic tanimamis olsaniz dahi satisin hicbir surecinde yer almamaniza ragmen musteri ucreti oder odemez sizinde hesabiniza komisyonunuz gelir. Bu komisyon oyle kucumsenecek bir seyde degildir hani yuzde elli bazen yuzde 75 lere varan komisyon oderler urun sahipleri. Tik basina falanca kurus veren reklamlarida alabiliriz en azindan hosting ucretimizi karsilariz ama gercek kazanc affiliate marketingde.

Turkceye satis ortakligi olarak gecmis bu kavram affiliate marketing deniyor. O kadar gelistirilmiski artik site site gezip urun aramanizada gerek  yok yuksek komisyonlu urun bulmak icin. Ayni sey urununu pazarlatmak isteyenler icin de gecerli. Bir satis ekibi kurmalarina gerek yok. pazarlamacilarla urun sahiplerini bulusturan siteler kurmuslar. Cok basit bir sekilde birkac dakikada urunu secip pazarlayabiliyorsunuz. Yada iyi bir urununuz varsa bu sitelere girip cok cuzzi miktarlarla urununuzu cok etkili bir sekilde taniatbiliyrosunuz. urun sahipleri icin bir cok site bir defaya mahsus 30-50 dolar gibi bir ucret talep etsede, pazarlamaci olarak girenlere cogu zaman uyelikde bedava olabiliyor.

Bu arada mutlaka websiteside kurmaniz gerekmiyor. Bu satis ortakligi-affiliate marketing sisteminde bircok yol var izleyebileceginiz. En onemli sey "bilgi ve zaman" . Var olan zamaninizi eristiginiz bilgiyle nasil en iyi sekilde kazanca donusturdugunuz. Aksi halde emekleriniz zaman ve para kaybindan hadi iyi sekilde dusunelim hobiden ileriye gitmez. Bilginin sonu yok surekli de kendimiz gelistirmemiz lazim. Ama elimizdeki bilgiyle de muhakkak bir plan cikartmamiz gerekiyor. Yol haritasi ve hedeflerimizin olmasi gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder