29 Aralık 2010 Çarşamba

3. Asama


Google da rank elde edebilmek icin iki sey cok onemli birincisi sitenin icerigi ikinciside backlinkler. Ozellikle de PR i yani page ranki yuksek otorite olan sitelerden alinan backlinkler cok degerli. Hatta 100 tane 0 PRli siteden alinan backlinkle PR'i 4 olan siteden alinan 1 backlinkin ayni etkiye sahip oldugu soyleniyor.

Ziyaretciler guzel icerik icin gelirler google da ziyaretcilerinizi takip eder. Guzel icerikte net ortaminda dolasir ve link olusturur. Yani normalde boyle olmasi gerekir. Ama bu isler organik degil. LInk olusturan softwareler bile var.  Icerik ne kadar iyi olursa olsun backlinkiniz yoksa google arama siralamasinda ilk 1000'e bile giremezsiniz:! Iceriginiz iyi olmayipta backlink olusturabilirsenizde sitenize trafik alirsiniz ama bu seferde icerik iyi olmadigindan bouncing rateniz yani baska siteye atlanilmasi cok yuksek olur.

 Gelen ziyaretcileri sitenizde kalip yazilanlari okumalarini saglamak icin zaten en basta 8 saniyeniz var. O yuzden sitenizin temasi genel gorunusu cok onemli. Dikkat cekebilmek icin kontrast renkleri kullanmak oneriliyor. Ayrica cok reklam sitesi gibide gozukmemeli. Cok fazla renk flashlar v.s. kullanilmamali. Sitenize ziyaretci aldiginizda guven olusturabilmek ve sitede kalip yazilanlari okumaya devam etmesini saglamak gerekiyor. Ziyaretcinize guven verip yazilarinizi okumasini sagladiginizda bu seferde bu icerigin ziyaretciyi urunu almaya tesvik etmesi gerekiyorki; bunada conversion deniyor. Sitenizin conversion rate'i yani gelen trafigi ne kadar satisa donusturdugu en onemli mesele. Bu arada diger onemli konuda iceriginizin orjinal olmasi gerekiyorki googleda rank elde edebilesiniz. Google ozgun icerikleri kaale aliyor.

 Ayricada copyright denen sey var. Baska sitelere bakabilirsiniz esinlenebilirsiniz review degerlendirme yapabilirsiniz onlarin verdigi bilgilerle. Ama sakin kopyalamayin. Sitenizin banlanmasi yada copyright konusundan ceza bile alabilirsiniz.

O yuzden icerik cok onemli bir konu. Her ne kadar Moreniche onceden hazirlanmis makaleler olsada onlari kafama gore secip degistirip siteme ekleyemem diye dusunuyorum. Bir gorunum menu tasarlamam lazim ve bu dogrultuda icerikleri hazirlamaliyim. 

3. asamada urun degerlendirmesi yazmam gerekiyor. Moreniche sitesinden ve netten bazi makaleler buldum bunlari degerlendirip bir urun degerlendirmesi yazmaya calisacagim. 

Ozetle basarili nis sitesinde olmasi gereken ozellikler

1. Guvenilir site izlenimi 
2. Ozgun satisa yonlendirecek kaliteli icerik
3. Trafik = Gunde en az 80 kisinin siteye gelmesi-organik,forumlardan, linkler, makale directorylerinden v.s
4.Yuksek Conversion rate- Dusuk Bouncing rate
5. Kaliteli backlinkler
  

1 yorum:

  1. size 3 tane sorum olucakda bana ulaşırsanız çok sevinirim www.facebook.com/ssphinx

    YanıtlaSil